Bag om
Luk
Data ejes af den enkelte kommune, som data geografisk hører til.
Ruteforløb kan frit gengives i andre sammenhænge og sker da på eget ansvar.
Alle rettigheder til hel eller delvis gengivelse af tekster og foto forbeholdes kommunerne og Parks'nTrails. Hvis tekst og foto stammer fra tredje part vil rettigheder også kunne påberåbes af tredje part. Det fremgår under de enkelte opslag, hvem der står for tekst og foto.
Alle rettigheder til software med designs tilhører Parks'nTrails, og kan ikke bruges i anden sammenhæng uden skriftligt samtykke fra Parks’nTrails. Oprindelig blev software og designs udviklet af Berens & Jeppesen, som d. 12. juni 2015 har videregivet sine rettigheder til Parks’nTrails.
Det grafiske layout er udviklet af Dansk InfoDesign, der har ophavsret hertil. Dette er bortset fra til logoet, der følger det oprindelige logo for Munkevejen i Tyskland.
Udvikling af Munkevejen har været støttet af Vejdirektoratets Cykeltrafikpulje, Tips- og Lottomidlerne (Friluftsrådet), Region Sjælland, otte kommuner i Region Sjælland, Østdansk Turisme Berens & Jeppesen. De otte kommuner, der indgår i Munkevejen: Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved, Sorø, Ringsted, Lejre og Roskilde.
Driften af www.munkevejen.dk er betalt via kommunernes basisabonnement til Friluftsguiden. Basisabonnementet dækker udgifter til hosting, backup, teknisk support o.l. Dette er nærmere beskrevet på www.friluftsguiden.dk under ”Bag om”.
Teksten om færdsel i naturen er oprindeligt forfattet af naturvejlder Stig Nøhr, Møn.
Data er, udover fra kommunerne selv, tilvejebragt ved en lang række samarbejdspartnere omfattende museer, naturvejledere, lokalhistorikere, grønne foreninger, Dansk Cyklistforbund, menighedsråd, Biomedia, turismeorganisationer- og virksomheder m.fl. Herudover er der hentet data om overnatning, spisesteder o.l. fra GuideDanmark, der igen har oplysningerne fra de lokale turismeorganisationer eller tilsvarende. Biomedia har bistået med at lægge data op, tekster og foto.
Munkevejen blev åbnet d. 17.-19. juni 2012, hvor www.munkevejen.dk samtidigt blev lanceret. Hjemmesiden udgør i dag en særudgave af Friluftsguiden. I udviklingsarbejdet med Friluftsguiden indgik Slagelse og Roskilde Kommuner, Østdansk Turisme, Dansk InfoDesign, Biomedia og Berens & Jeppesen. Udviklingen skete i en arbejdsgruppe under Regionalt Netværk for Rekreative Ruter i Region Sjælland.
Munkevejen og dens etaper kan også findes som cykelrute på en særlig web app- og tablet-udgave af Friluftsguiden, der kan kaldes ved at skrive www.friluftsguiden.dk på smartphonen eller tabletten. Herudover hører der til Munkevejen et trykt kort med etapebeskrivelser i en dansk, engelsk og tysk udgave. De kan bestilles via formularen: ”Bestil turkort”.
Data findes også på Scandinavian Trails og ViewRanger App’erne (mærket Rekreative Ruter).