Kroppedal Museum
Kroppedal Museum blev stiftet og statsanerkendt i 2002 og danner ramme om arkæologi, nyere tids kulturhistorie og dansk astronomihistorie. Museet har adresse i Høje-Taastrup Kommune og har med særligt fokus på Københavns Vestegn et omfattende geografisk ansvarsområde. Tekst fra www.kroppedal.dk
Hvissingestenen
I forbindelse med udgravningen til en hovedvandledning igennem området stødte man i 1966 på en stor sten. Det viste sig at være Sjællands største sten med en vægt på ca. 250 tons. Stenen skulle sprænges i småstykker, men det lykkedes i sidste øjeblik at rejse penge til at hæve stenen. Den ligger nu nord for Hvissinge Landsby, og på toppen kan man stadig se de borede huller, der skulle have været fyldt med sprængstof.
Herstedhøje
Ca. midt i skoven ligger de markante Herstedhøje. Bakkerne er nogle af landets største kunstigt skabte bakkelandskaber, og er formet siden 1968 ved tilkørsel af godt 3 millioner kubikmeter jord og murbrokker fra udgravninger og saneringer i hele Storkøbenhavn. Fra det højeste punkt – 67 m over havet – er der en storslået udsigt over Vestskoven. Fra toppen er det muligt at pejle sig ind på forskellige landskabselementer ved hjælp af den sigteskive, der er opstillet på den store sten.
Mod øst ses Københavns tårne og bygninger og mod syd kan man i klart vejr se Stevns Klint. Mod vest ses Roskilde Domkirke og mod nord Hareskovene. Herstedhøje i snevejr er flot og et fint sted at suse nedad på kælk og ski.
Naturcenter Herstedhøje
Ved foden af Herstedhøje er der opført et naturcenter med udstilling, café og undervisningslokaler. Uden for centeret er der bålhuse og en bålplads. Her kan man i ly og læ nyde den medbragte mad og tænde sig et bål til at varme sig ved.
Inde i centeret kan man få oplysninger om gode udflugtsmuligheder i Vestskoven. Naturcenteret er et oplagt sted at starte eller slutte en tur. Der er forskellige aktiviteter på centeret i løbet af året. Du kan læse mere på www.Herstedhoeje.dk
Højbakkegård
Forsøgsgårdenes arealer og faciliteter kan anvendes af forskere, undervisere og studerende på Københavns Universitet eller andre private og offentlige forskningsvirksomheder. Forsøgsgårdene består af 4 ejendomme med hver deres særpræg og anvendelsesmuligheder. Én af dem er Højbakkegård, hvor der findes driftsbygninger og forsøgsfaciliteter i form af væksthuse og klimakamre. Markerne udnyttes intensivt til forsøg og demonstrationer til brug i undervisningen, bl.a. undervisningsmarken.
En stor del af arealet anvendes af Pometet, dvs. til dyrkning af frugt og bær og der er åbent hus en gang om året.
I hovedbygningen er der undervisningslokaler og kantine, og i de øvrige bygninger er der laboratorier og kontorer for Institut for Jordbrug og Økologi.
Højbakkegårds samlede areal er 57,80 ha.
Forsøgsgårdene er offentligt tilgængelig for besøgende, der færdes til fods eller på cykel på markvejene. Hunde skal føres i snor af hensyn til forsøgs- og undervisningsdyr og for at undgå skader på forsøgene.